Pozostała działalność


Wizyta członków Koła Naukowego Technologów Żywności w fabryce Danone

    Dnia 31 stycznia 2011 roku przedstawiciele Koła Naukowego Technologów Żywności uczestniczyli w wycieczce do fabryki firmy Danone, która mieści się na warszawskiej Woli. To jedna z dwóch, obok Bierunia fabryk tej firmy produkujących znakomite serki i jogurty. Danone rozpoczęło swoją działalność w Polsce 15 lat temu i od początku jest kojarzone
z produktami mlecznymi najwyższej jakości.
Pracownicy firmy zaprezentowali nam asortyment produktów wytwarzanych pod wspólna marką, a także opowiedzieli o systemach zarządzania jakością i bezpieczeństwem produktów. Ponadto jedną z atrakcji było zwiedzanie fabryki, podczas którego nie zabrakło również pytań dotyczących produkcji oraz ciekawych dyskusji na temat misji i wartości, którymi kierują się pracownicy podczas codziennej pracy.

Galeria zdjęć z Wyjazdu